Майбутні зірки в серіалі Міс Марпл Агати Крісті

Довгограючі серіали-процедурали – це кузня кадрів. В одній серії – одна справа, що означає велику кількість запрошених акторів, у тому числі маловідомих. Багато хто з нині відомих акторів починали з епізодів у серіалах. Серіал “Міс Марпл Агати Крісті” йшов 6 сезонів, з 2004 по 2013 рік, всього вийшло 23 серії, не так багато. Зате скільки зірок та майбутніх зірок встигло в ньому засвітитися! У списку ті, хто ще не був відомий на момент зйомок. Том Х’юз, майбутня зірка історичного серіалу “Вікторія”, зіграв Майка Роджерса в серії “Нескінченна ніч”, в якій міс Марпл розслідує загадкову історію молодої пари, яка побудувала будинок на нібито проклятій землі. 
До того, як прославитися роллю в серіалі “Аббатство Даунтон”, Ден Стівенс зіграв роль Майкла Фабера в 4 серії 3 сезону під назвою “Немезіда”. У цій серії міс Марпл і її племінник вирушили в тур старовинними англійськими будинками і дізналися від друга про нерозкрите вбивство.
Річард Ермітейдж вже був відомий любителям британських серіалів, він зіграв в історичній драмі “Північ і південь” і серіалі “Робін Гуд”, але до міжнародної популярності, яку йому принесли зйомки у фільмах Марвел і трилогії “Хоббіт”, було ще далеко. Він зіграв у другій серії третього сезону під назвою “Випробування невинністю”.
“Зірка Бенедикта Камбербетча зійшла після виходу серіалу “Шерлок”, хоча і до того в нього були цікаві ролі. Він зіграв у 2 серії 4 сезону під назвою “Вбити легко”. У цій серії міс Марпл розслідує низку нібито випадкових смертей у селі.
Для Гаррі Тредевея роль у серіалі стала другою роллю в кар’єрі. Він зіграв у 1 серії 2 сезони “Сонне вбивство”, в якій молода багата дама з Індії купує особняк біля моря і стикається із вбивством. Через кілька років Гаррі отримав популярність, знявшись у серіалах “Страшні казки” та “Містер Мерседес”.
У 2005 році Меттью Гуд зіграв у 4 серії 1 сезону під назвою “Оголошене вбивство”. Цього ж року Гуд зіграв Ларрі Даррела в телефільмі “Моя сім’я та інші звірі”, а за кілька років прославився роллю Чарльза Райдера у фільмі “Повернення до Брайдсхеду”.
У цій же серії знялася Кілі Хоус, майбутня зірка серіалів “Даррелли” і “Вгору і вниз сходами”.
До 2009 року Том Пейн вже зіграв у серіалах “Грозовий перевал” та “Вулиця Ватерлоо”, але був мало відомий широкому загалу, коли знявся в 3 серії 4 сезону серіалу “Міс Марпл”. Через кілька років він отримав роль у фільмі “Лікар, учень Авіценни”, а потім роль у серіалі “Ходячі мерці”, яка принесла йому популярність.
Кері Малліган до зйомок у серіалі “Міс Марпл” засвітилася у кількох цікавих проектах у другорядних ролях. Вона зіграла у 4 серії 2 сезону під назвою “Вбивство в Сіттафорді”, в якій міс Марпл розслідувала вбивство політика. За рік Кері отримала ролі у серіалі “Доктор Хто” та телефільмі “Нортенгерське абатство”.
2013 став для Анейріна Барнарда проривом. Він зіграв у 3 серії 6 сезону “Нескінченна ніч” і отримав роль герцога Глостерського (майбутнього Річарда 3) у серіалі “Біла королева”. Через три роки він отримав роль Бориса Друбецького у серіалі “Війна та мир”, яка зробила його відомим.